Vádemelés

2022.04.11. 11:36

Hamisan vádolt meg valakit egy vasi férfi, több év börtönt is érhet a tette

Több évet is kaphat az a Vas megyei férfi aki hamisan tett bejelentést a Sárvári Rendőrkapitányságon.

Vas Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A Vas Megyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat arról, hogy a Sárvári Járási Ügyészség büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2021 januárjában, a Sárvári Rendőrkapitányságon valótlanul „vádolta meg” a sértettet bűncselekmények elkövetésével. A vádlott ennek során azt állította, hogy látta, amikor a sértett egy gépkocsi tanksapkáját a nála lévő zsebkéssel felnyitotta és az autóból üzemanyagot szívott át egy másik gépkocsiba. Állítása szerint az érintett egy másik helyen is megpróbált üzemanyagot lopni, de nem sikerült a tanksapkát kinyitnia. A nyomozás során az elkövető által „megvádolt” személyt gyanúsítottként hallgatták ki lopás vétségek miatt, azonban később egy szembesítésen a vádlott elismerte, hogy nem mondott igazat. 

 

A büntetőjogi szabályozás szerint akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető az elkövető, ha a hamis vád alapján az érintett ellen büntetőeljárás indul. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában