Megkezdődtek a munkálatok

2022.04.20. 08:00

Tíz hónap alatt készül el a Szombathelyt és Vépet összekötő kerékpárút

Április 12-én elkezdődött a Szombathelyt és Vépet összekötő kerékpárút Szombathely közigazgatási területén haladó szakaszának kivitelezése. Az út 1,7 kilométeren keresztül vezet Vép irányába.

Vas Népe

A munkagépek már dolgoznak – több mint 2,5 méter burkolatszélességű lesz a szakasz

Forrás: Cseh Gábor

A beruházás 245,5 millió forint TOP-programban nyert támogatással valósul meg, és várhatóan 2023 első félévében fejeződik be. A két település között tervezett kerékpárút szombathelyi része a 86. számú főút városi elkerülő szakaszán megépült kerékpáros átvezetéstől indul, és 1,7 kilométeren keresztül vezet Vép irányába, Szombathely közigazgatási határáig – szerepel a projekt nyitó sajtóközleményében. 

A 2,55 méter burkolatszélességű kerékpárút az Ikervár–Szombathely összekötő úttal párhuzamosan, annak déli oldalán halad, a Bogáca-ér keresztezésénél egy átereszt építenek. A nyertes vállalkozóval március 28-án kötött szerződést Szombathely önkormányzata. Az építési munkák a tervek szerint tíz hónapot vesznek majd igénybe. A beruházás eredményeként – áll a közleményben – a jövőben biztonságosan juthatnak el egyik városból a másikba a környezetkímélő közlekedési módot választó munkavállalók és turisták. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában