Fél évszázados múlt

2022.05.26. 15:00

50. éves a szombathelyi Pipitér Óvoda - fotók

Ünnepségre gyűltek össze szerdán a Bem József utcában, 50 éves lett a Pipitér Óvoda, ahol a Montessori-program szerint nevelik a gyerekeket és két német nemzetiségi csoport is működik.

Hartyányi Gabriella

Az ünnepségen az óvodások adtak műsort

Forrás: Cseh Gábor

Kapolcsi Kinga óvodavezető ünnepi köszöntője után az óvoda egykori növendéke, Prekovszki Péter másodéves zeneiskolás tubán játszott. A zenei produkció után Horváth Soma alpolgármester beszédében a Pipitér Óvodához kötődő gyermekkori emlékeit is felidézte, hozzátéve: örömmel tölti el, hogy önkormányzati képviselőként hozzájárulhatott az elmúlt évek fejlesztéseihez.

Mint felidézte: az első német nemzetiségi óvodás csoport 1996-ban indult a Pipitér Óvodában és azóta is töretlen a népszerűsége. 1999 is fontos év volt az intézmény történetében: ekkor kezdődött el – a régióban egyedülálló módon – az úgynevezett Montessori-nevelési program, ennek eredményeképpen pedig 2012-ben minősített Montessori-óvodává vált a Pipitér. Az eseményen megjelent dr. László Győző alpolgármester és Friedl Tamás, Szombathely német önkormányzatának elnöke is. A félszázados évforduló megünneplését az óvodás gyermekek műsora zárta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában