Ítélet született az ügyben

2022.05.12. 12:33

Bedrogozva, konyhakéssel támadt testvérére egy férfi Celldömölkön

A Sárvári Járásbíróság 1 rendbeli felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és 1 rendbeli garázdaság vétsége miatt halmazati büntetésül 60 nap elzárásra ítélt egy büntetett előéletű férfit, kötelezte továbbá 90.551 forint bűnügyi költség megfizetésére.

vaol.hu

Forrás: Pixabay

A tényállás szerint a vádlott 2020. október 26. napján délelőtt egy celldömölki lakóházban tartózkodott, ahonnan – szervezetében új pszichoaktív anyag hatóanyagával – a nyitott ablakon át kidobott egy spray palackot az utcán tartózkodó testvére irányába, akit a palack a karján el is talált. A vádlott ezt követően kezében egy 17,5 cm pengehosszúságú konyhakést – amely az élet kioltására alkalmas eszköz – tartva kirohant a házból az utcára, majd üvöltözve testvérére támadt. A testvér az úttesten át futva menekülni kezdett a vádlott elől, aki azonban utolérte őt a szemközti ház előtti füves területen, ahol a földre teperte, majd ütlegelte, illetve a kezében tartott konyhakéssel többször is megvágta - írja hivatalos oldalán a Szombathelyi Törvényszék. 

A vádlott a bántalmazást csak akkor hagyta abba, amikor a szintén az utcán tartózkodó édesanyja a bántalmazott fia segítségére sietett, s a vádlottat lerángatta róla, amire a vádlott a kést bedobta a házuk ablakán, majd elfutott a helyszínről. A vádlott testvére a bántalmazása következtében könnyű testi sérüléseket szenvedett el. 

2020 novemberében a vádlott egy celldömölki gyógyszertár előtt az utcán kiabálva felelősségre vont egy férfi tanút, amiért a vádlott volt élettársával beszélget. A vádlott kiabálás közben több esetben meg is ütötte a férfit, aki a fejére irányuló ütéseket mindkét karját felemelve ki tudta védeni, így azok a tanú kezeit találták el. A bántalmazást a vádlott a volt élettársa felszólítására végül abbahagyta, majd távozott a helyszínről. 

A vádlott mindkettő, kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

Az ítélet jogerős.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában