Negyvenedik évforduló

2022.06.29. 13:00

Jubiláló magyar színjátszók ünnepe Alsóőrön

Fennállásának 40. évfordulóját ünnepelte az Alsóőri Kétnyelvű Színjátszó Egyesület és Kultúrkör június 26-án az alsóőri Felső Malom szabadtéri színpadán. Az 1982-ben alapított egyesület a jubileum alkalmából kitüntetésben részesítette tagjait és támogatóit.

Polgár Patrícia

Az ünnepségen két produkciót láthatott a közönség

Forrás: BMKE

A színjátszó egyesületet 1982- ben alapították, de a színjátszásnak több mint százéves hagyománya van a magyarok lakta településen. A feljegyzések szerint az Alsóőri Dalárda 1920-ban két magyar nyelvű színdarabot mutatott be Horváth János plébános vezetésével. Ennek a hagyománynak köszönhetően jött létre az Alsóőri Színjátszó Egyesület Szabó András vezetésével, és azóta szinte minden évben bemutattak egy-egy színdarabot. Az ünnepi programon a vidámságé volt a főszerep, amit a házigazdák, Kelemen Ernst és Ilyés Márton párbeszédei alapoztak meg. Alsóőri magyar népdalcsokorral kezdődött a rendezvény a Csörge Népzenei Együttes előadásában, az Alsóőri Kétnyelvű Népiskola diákjai zenés-táncos színpadi produkciót mutattak be, valamint a nézők újra láthatták a Zenei időutazás közönségkedvenc epizódját, a négynyelvű Felsőőri piac jelenetet. 

– A magyar nyelv – amely az egyesületi tagok többségének anyanyelve – szeretete erős inspiráció ahhoz a munkához és hagyományápoláshoz, amely szülőfalunk és népcsoportunk fennmaradását szolgálja – hangsúlyozta köszöntőjében Szabo Ferdinand, az egyesület elnöke. A közösség három kategóriában – Évtizedeken át hűséges tag és támogató, Főszereplők és főszereplőnők, 40 éve az Alsóőri Színjátszó Egyesület színpadán – adott át kitüntetéseket tagjainak és támogatóinak, megköszönve kitartó munkájukat. A délután Jimmy Schlager Leberkaas Hawaii című előadásával ért véget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában