Pályázati támogatással, helyi összefogással

2022.06.16. 14:00

Országos bajnokságra készül Bögöte - Szervezik a fogathajtó versenyt

Több ifjúsági versenyszám mellett idén Bögöte rendezheti az ifjúsági országos fogathajtóbajnokságot is június 24. és 26. között. A helyszín – a magyar versenyzők tekintetében – válogatóversenye lesz az idei Ifjúsági Európa-bajnokságnak, melyet augusztusban KisbérÁszáron rendeznek meg.

Vas Népe

Majthényi Panna tavaly megnyerte kategóriáját, a gyermek póni egyes fogatot Henchman’s Berry nevű lovával. Idén a hatéves pónival, Jonyval indul – immár junior kategóriában

Forrás: CUP-Bögöte

– Az I. Bögöte Kupával elértük a tavaly kitűzött célokat. Sikerült aktívan bekapcsolódni a fogathajtószakág véráramába. A visszajelzések szerint minőségi, többnapos versenyen vettek részt a fogathajtó versenyzők, és sikerült támogatni a fiatal utánpótlás-versenyzőket is ezzel az újabb megmérettetéssel, gyakorolni, képezni tudták magukat – nyilatkozta Görög Richárd versenyigazgató, aki a segítőkről és az újításokról is beszélt. 

– 2021-ben, amikor elkezdtük szervezni ezt a versenyt, segítségünkre sietett V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős. miniszteri biztos és a Vas Megyei Önkormányzat. Ők voltak a fővédnökei a versenynek – és az a 42 vállalkozó, az önkormányzat és a bögötei emberek, akik időt és energiát nem sajnálva dolgoztak értünk, hogy sikeres legyen a rendezvény. Szerencsére idén is nyertünk a Hungarikum pályázaton, így a törzstőke megvan, de folyamatosan keressük a szponzorokat – jegyezte meg a versenyigazgató. 

Elmondta azt is, hogy ugyan a tavalyi verseny sikeres volt, mint minden kezdő helyszínnek, ennek is voltak „gyermekbetegségei”, ezért kifejezetten kérték a szakembereket, hogy nézzék, figyeljék a hiányosságokat, hogy azokat ki lehessen javítani. Ezért négy maratonakadály változott az idén. A Vizes akadály nagyobb, tágasabb lett, a Vadász akadályt átalakították, hogy több alternatíva legyen benne, szélessége komfortosabb legyen a versenyző fogatoknak. A Vörös akadály pluszoszlopokat kapott, hogy kényelmesebb legyen benne hajtani, így nem lesz olyan sarkos, a Káosz akadály pedig három pluszelemet kapott, így több alternatíva lesz a versenyzőknek. 

– A helyi díj- és akadályhajtó helyszín adottságai tehát kiválóak. A maraton-, akadály- és díjhajtó pálya könnyen belátható, nézőként abszolút élvezhető lesz a versenyhelyszín. Ráadásul vasi versenyzőknek is drukkolhatunk: Görög Adrienn nagy ló egyes fogattal U25, Görög Gábor nagy ló egyes fogattal U25 és Majthényi Panna póni egyes fogattal junior kategóriában indul. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában