Alkotótábor

2022.07.17. 15:49

Közös kiállítással zárták a művésztelepet Pinkamindszenten

Véget ért az idei Pinka-part Művésztelep. A művészek közös kiállítással zárták a tíznapos alkotótábort a település közösségi színterén.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Hetedik alkalommal tartották meg Pinkamindszenten a Pinka-part Művésztelepet, amelyen ezúttal Novák Kata, Mészáros Szabolcs, Miklós Zsolt és Horváth Roland festőművészek, valamint Dolmány Edina és Foky Éva képzőművészek vettek részt. A művésztelepen élhettek a szabad témaválasztással az alkotók, de valamelyest módosult, sőt bővült a program, mivel nyertek egy pályázatot a Petőfi bicentenáriumhoz kapcsolódóan. A kézszáz éve született költő életútjával, a nagy Petőfi életművel Nagy Gábor költő, irodalomtörténész ismertette meg részletesebben a művészeket, akik ebben a témában is készítettek alkotásokat a művésztelepen. 

Az alkotótábort lezáró kiállításon a szabad ötletek nyomán készült festményeket, képzőművészeti alkotásokat állították ki, a Petőfi Sándorhoz kapcsolódó kortárs munkák decemberben és a következő év elején kerülnek a nagyközönség elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában