Korszerűsítés

2022.07.11. 13:30

Parókiaszentelő istentiszteletetet tartottak Bükön

Parókiaszentelő istentiszteletet tartottak vasárnap Bükön. A szentelés szolgálatát Rostáné Piri Magda, a Vasi evangélikus Egyházmegye esperese végezte. Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke hirdetett igét.

Merklin Tímea

Rostáné Piri Magdolna esperes, Szemerei János püspök és Simon Réka lelkész

Forrás: MT

Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők – idézték a 127. zsoltárt a templomban, arra utalva, hogy ha jól mennek a dolgok, és sikeresen célba ér egy projekt, abban az ember jól elvégzett, szorgos munkája, de az Isten keze is benne van.  

Az istentisztelet után a Büki Evangélikus Gyülekezet ünnepi közgyűlést tartott, ahol részletesen beszámoltak a parókia korszerűsítéséről. A teljes költség mindösszesen 91 millió 102 forint volt, amelyet két részből tudtak összerakni. A Magyarországi Evangélikus Egyház „Parókiák felújítása, energetikai fejlesztése települések népességmegtartó erejének növelése érdekében” című pályázati programjának keretében 40 millió forint támogatást ítélt meg az egyházközség javára. 

Ezt az összeget Bük város önkormányzata további 51 millió 102 ezer forint támogatással egészítette ki, illetve megvalósult ötven százalékos önkormányzati támogatással a térkövezés. A parókia épületében víz-, és szennyvízcsatorna szerelés valósult meg, ezen kívül villany-, és részben központi fűtésszerelés, tetőzet, légtechnika szerelése. Garázst és közösségi mosdót toldottak hozzá az épülethez, amit szigetelő vakolattal vontak be. Az átépítés és korszerűsítés terveinek előkészítése még 2017-ben zajlott. Az építési területet 2021. július 27-én adták át, majd 2022. június 15. határidővel a munkálatok megvalósultak. A projekt befejezésének adminisztrációja még zajlik, amelyről a presbitériumot folyamatosan tájékoztatják. 

 A rendezvényen köszönetet mondtak mindazoknak, akik segítették a munkát: Szemerei János püspöknek, Rostáné Piri Magda esperesnek, Dr. Németh Sándor polgármesternek és Bük város képviselőtestületének, Rákóczy Péter építész mérnöknek,  Andorka Miklós műszaki ellenőrnek, valamint Nagy András cégvezetőnek és alvállalkozóinak, az egyházközség építési bizottságának, illetve minden támogatónak.   

Szemerei János evangélikus püspök kiemelte: a magyar kormányt is köszönet illeti a támogatásért. Amint mondta, a legkisebb történelmi egyház az evangélikus, de fontos szerepet tölt be. Bátorította az embereket, hogy becsüljék meg az igeszolgálatot, hiszen azért tartják a papot, hogy prédikáljon, és hirdesse az evangéliumot, amiből mindenki gazdagodhat, erősödhet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában