Várjuk véleményét!

2022.07.21. 12:49

Szenved a hőségtől? Vagy ellenkezőleg: élvezni a kánikulát? Várjuk szavazatát

Itt, a heti szavazás.

vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

Megírtuk, a nagyobb vasútállomásokon szívesen fogadják a palackozott vizet, többen lépnek oda a köztéri ivókutakhoz és mindenki keresi az árnyékos, illetve a vizes helyeket. Hőségriadót rendelt el szerdától az országos tisztifőorvos.

Bőven 30 Celsius-fok fölé kúszott a hőmérők higanyszála szerdán megyénkben is. Előkerültek a legyezők, a kalapok és más fejvédők, aki tehette az árnyékos, illetve a vizes helyeket fürkészte. Mint azt korábban megírtuk, az országos tisztifőorvos szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el. Ennek megfelelően a vasi települések honlapjain, közösségi felületein egymás után jelentek meg a tájékoztatók arról, mely közintézmények kapuit nyitják ki a hűsölni vágyók előtt, illetve hol juthatnak ivóvízhez a polgárok.

Másik írásunkban, pedig olyan vasi munkahelyeken jártunk, ahol állandóan melegben vagy hidegben dolgoznak: Vannak olyan szakmákban dolgozók, mint például a pékek, akik állandóan melegben, vagy a húsfeldolgozók, akik pedig éppen ellenkezőleg mindig hidegben dolgoznak. Függetlenül attól, hogy odakint milyen az idő.

Itt jövünk a címben ígért szavazással:

Jól bírja ezt a hőséget?

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában