Baba-mama szoba létesült

2022.08.22. 15:09

Minőségi ellátás a felújított kórteremben a családbarát szemlélet jegyében - A nap 24 órájában együtt lehetnek az anyák beteg gyermekeikkel

2,3 millió forintot adományozott a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának a Schaeffler Savaria Kft. A pénzből felújították az egyik kórtermet: baba-mama szoba létesült, amit tegnap adtak át.

Tóth Kata

dr. Csákváry Violetta osztályvezető, dr. Stánitz Éva orvosigazgató és Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria ügyvezetője az átadón

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

A baba-mama szobában a nap 24 órájában együtt lehetnek a szülők, leginkább az édesanyák beteg gyermekeikkel. A tegnapi átadó idején a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály C részlegében található szoba éppen üres volt, de már tavasz óta üzemel: a kórteremben teljes bútorcsere történt, zuhanyzófülkét alakítottak ki, új padlóburkolatot és világítást kapott a helyiség.

– Korábban korlátozottan lehetett igénybe venni hasonló lehetőséget, a mostani támogatással egy újabb kórteremben nyújtunk minőségi szolgáltatást azáltal, hogy a komfortfokozat növekedett, kényelmesebben tudnak gyógyulni a gyerekek – emelte ki dr. Csákváry Violetta osztályvezető. Megtudtuk még, hogy az osztályra bekerülő szülő kérheti, hogy baba-mama szobába helyezzék el gyermekével, illetve a krónikus beteg, hosszan tartó ápolásra szoruló gyermekeknek (nem csak csecsemőknek) is biztosítják a lehetőséget – az utóbbiaknak térítésmentesen.

© Cseh Gábor

Forrás: Cseh Gábor

Az ünnepi átadón dr. Stánitz Éva orvosigazgató a munkatársai, az osztály kis betegei és szüleik nevében is megköszönte a nagylelkű felajánlást. Mint mondta, az intézménynek mindig nagy öröm, amikor segítséget kap egészségügyi szolgáltatásainak kényelmesebbé tételéhez. Fontos számukra, hogy az ellátott gyermekek és szüleik a lehető legjobb körülmények között kapják az ellátást, ami az orvosszakmai kérdéseken túl a mindennapi kényelmi szempontokat is érinti. Ebben jelent nagy segítséget az adomány.

Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria ügyvezetője úgy fogalmazott: – Szülőként mindannyian gondoskodni akarunk a gyermekeinkről. Fontos, hogy a szülő-gyermek kapcsolat ne törjön meg a kórházban sem. Mint mondta, lehetőségeikhez képest a hasonló kezdeményezések mellé állnak. A Schaeffler szombathelyi vállalata évek óta támogatja a gyermekosztály munkáját: a referálóhelyiségbe nagy képernyős televíziót, a gyermek-intenzív részlegbe multifunkciós gyermekintenzív-ágyat vásároltak, ezenkívül konferenciakészülékeket juttattak az osztálynak. Húsvétkor, karácsonykor a beteg gyermekeknek rendszeresen ajándékot küldenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában