Lezárás, terelés

2022.08.23. 15:33

Savaria készül a karneválra: szerdán reggel 8 órától további korlátozások lépnek életbe

Két évnyi kényszerszünet után csütörtökön ismét fellobban Szombathelyen a Savaria Történelmi Karnevál lángja. Látványos szakaszba érkeztek az előkészületi munkálatok, a város több pontján utca- és parkolólezárásokra, illetve forgalomkorlátozásra kell készülniük az autósoknak. A menetidő akár jelentősen is megnövekedhet.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

A buszra váróknak is érdemes elindulás előtt tájékozódniuk: a 6, 7, 9, 12, 21, 27, 27A, 30Y, 5H, valamint a 10H járat mindkét irányban terelt útvonalon közlekedik. 

Hétfő óta nem lehet behajtani autóval a Thököly utcába a Kiskar utcai körforgalomtól a Hunyadi utcai kereszteződésig. Fix zárás van a Rákóczi Ferenc utca Thököly István utca és a Batthyány tér közötti szakaszán, a Kossuth Lajos utcában a Ferrosüt szakbolt melletti átjárón, a Kossuth és a Hefele, illetve a Thököly és a Szent Márton utcák kereszteződésénél. Beengedőpontot alakítottak ki a Thököly Imre utca és a Mátyás király utca körforgalom találkozásánál, valamint az Aréna és a Zrínyi utca torkolatában.  

Szerdán reggel 8  órától további korlátozások lépnek életbe, érintett az Aréna utca a Vak Bottyán hídnál, a Zrínyi utca a Hunyadi utcai, illetve a Batthyány téri pontja, a Kőszegi utca a Mártírok terénél, a Király utca 3. számú ház melletti átjáró, valamint a Szent Márton utca a Gyöngyös-patak hídjánál, a bicikliútnál.  

Pénteken 8 órától feloldásig beengedő pont lesz a Kossuth és a Kiskar utca kereszteződésében.  

A szervezők felhívják a figyelmet: aki a behajtásra engedélyt kapott, fokozott óvatossággal, mérsékelt sebességgel és a gyalogosok veszélyeztetése nélkül köteles közlekedni. A rendezvényhelyszíneken kerékpározni tilos, parkolni pedig a KRESZ aktuális szabályai szerint lehetséges. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában