Kenyérünnep

2022.08.22. 10:26

Új kenyér ünnep Köcskön

Sali Beáta

Szombaton délután tartották a hagyományosan 5. alkalommal megrendezett Új kenyér ünnepet a Varázsdoboz Egyesület rendezésében. Egy órától előzeteseként a Falunapon a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt szabadidős programokon vehettek részt a falubéliek. Volt  falufutás, foci, íjászbemutató a Sághegy Hagyományőrző Íjász Egyesület jóvoltából, a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület pedig habpartival örvendeztette meg a gyerekeket. 

16 órától a kultúrház udvarán felállított sátorban vendégelte meg a Varázsdoboz Egyesület a falu lakóit. Reggeltől szorgos kezek kemencét fűtöttek, dagasztottak, sütöttek, zöldségeket készítettek elő.  

 

Kenyérből többféle készült: fehér, burgonyás, félbarna, tönköly- és rozskenyér is, és idén sem maradt el a legszebbekről a nemzeti színű szalag.  

Az idei Falu Kenyerét szokásosan a legidősebb résztvevő, idén Sebestyén Lajosné, Csöpi néni szegte meg. Az Új kenyérből nógrádi nyársalós kenyér készült eredeti szalonnasütő vassal és autentikus recept szerint (a kipréselt szalonna, kolbász zsírjával meglocsolt kenyérre friss zöldségeket, paprikát, paradicsomot, uborkát és hagymát halmoznak) 

 

A lakomázásnak az időjárás is megkegyelmezett, csak sötétedéssel fejeződött be a program. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában