Ősök tisztelete

2022.09.07. 16:28

Életre szóló csók nyeregből - A hagyományőrzők esküvője sincs meg huszárok és lovak nélkül - fotók

Férjhez ment a negyed százada huszár hagyományt őrző Drenovácz István lánya, Violetta. Az esküvőből kimaradtak a lovak, de a fényképekről nem hiányozhattak. Ezért később rendeztek egy fotózást, hogy Csillaggal és Naomival együtt örökítsék meg örömük legszebb perceit.

Merklin Tímea

A vasi huszárok több egyesületet képviselve vettek részt az esküvőn

Forrás: Kiss Nóra

A Szombathelyi 11-es Huszár Hagyományőrző Egyesület – amely bírja a Honvédelmi Minisztériumtól kapott lovassági csapatzászlót –  egyik oszlopos tagja Drenovácz István, aki a hagyományőrzésért kapta a Honvédelemért ezüst fokozat kitüntetést, a gyermekeinek is örökíti a huszár értékeket, lánya is, fia is egyenruhában ül a lovon az ünnepeiken, követik apjuk példáját, kitartását. 

Forrás: Kiss Nóra 

Ebbe a családba házasodott be Futó Szilárd, aki Violettával együtt ismerte meg a huszár hagyományokat, szerette meg általa a lovakat, és átvette tőle az ősök tiszteletét, az értékek őrzését. Az ő szülőföldjén Gyulakeszin is jelen van a hagyományőrzés szellemisége, a családból többen is tagjai voltak a helyi Gyulaffy László Hagyományőrző Lovasbandériumnak. Ott tartották az esküvőt, a lovakat oda nem tudták elvinni, de a vasi huszárok természetesen ott álltak a gyulakeszi templom előtt, és több baráti huszáregyesületet képviselve tartottak kaput az ifjú párnak, osztozva örömükben.  

Forrás: Kiss Nóra 

Csillag és Naomi, a két kedvenc ló itthon maradt Kőszegszerdahelyen, ezért a fiatalok az egybekelés után még egyszer felvették az esküvői ruhát, hogy lóhátról is megcsókolják egymást, léptessenek, ügessenek együtt a réten kettecskén, illetve négyecskén – hiszen őket ez boldogítja. Az ifjú pár bízik abban, hogy át tudják adni a lovak, a hagyományőrzés szeretetét gyermekeiknek és unokáiknak.

Forrás: Kiss Nóra 
A vasi huszárok több egyesületet képviselve vettek részt az esküvőn
Forrás: Kiss Nóra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában