Elismerés

2022.09.16. 11:28

Varga Zoltán János rendőr főtörzsőrmester lett az Év Rendőre Szentgotthárdon

A szentgotthárdi képviselő-testület szeptemberi ülésének elején került sor az Év Rendőre Díj átadására, az elismerést idén Varga Zoltán János rendőr főtörzsőrmester kapta.

Tóth Judit

Forrás: VN

Huszár Gábor polgármester adta át az oklevelet, a Szentgotthárd Közbiztonságáért Alapítvány képviseletében Horváth Tibor pedig egy dísztőrt ajándékozott a kitüntetettnek. Az ünnepségen tiszteletét tette dr. Koncz Gabriella kapitányságvezető és Varga Ferenc, a szentgotthárdi rendőrőrs vezetője is. Varga Zoltán János rendőr főtörzsőrmester a határőrség integrációjával került a rendőrség állományába. Először a Szombathelyi Rendőrkapitányságon teljesített szolgálatot különböző beosztásokban, majd - mint a közrendvédelmi osztály szolgálatirányítója-, kérte áthelyezését a Szentgotthárdi Rendőrőrsre, ahol járőrként kezdte meg munkáját. 

A szentgotthárdi őrs munkájába hamar beilleszkedett, rövid idő alatt az állomány megbecsült tagjává vált. Varga Zoltán János Szombathelyen, illetve korábbi határőrségi szolgálati helyein szerzett tapasztalatát a fiatalabb állománynak sikeresen adja át, de még a nála idősebb, tapasztaltabb kollégái is tudnak tanulni tőle. Szakmai tudásának átadása érdekében mentori megbízással segíti a gyakorlatra érkező rendőrtanulókat. 

Szorgalmával, pontosságával, a rá vonatkozó jogszabályok betartásában és az állampolgárokra vonatkozó jogszabályok betartatásában az őrs állománya elé példaképül állított kolléga. Intézkedései jog- és szakszerűek, azok száma és minősége is kiemeli járőrkollégái közül. Hosszú évek óta tartó kimagasló, eredményes tevékenysége okán járőrparancsnoki beosztást kapott - hangzott el a kitüntetett méltatásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában