Jubileum

2022.10.22. 07:32

A fél város megfordult itt gyerekként - 50 éves Sárvár legnagyobb óvodája

Sok változáson és átszervezésen esett át az óvoda. Így alakult ki mára tizenhat csoportjával, hetven dolgozójával és 450 fős befogadóképességével Vas megye legnagyobb óvodája.

PÁS

Fotó: Pajor Andras

Ötvenéves jubileumát ünnepelte a megye legnagyobb óvodája, a sárvári Vármelléki Óvoda. A gyermekeknek egy héten át tartó, élménygazdag programokat szerveztek, emlékezetessé tévé a jeles alkalmat. Az események zárásaként végül a jelenlegi és a volt munkatársak, a város többi intézményeinek képviselőinek és a helyi közélet vezetőinek részvételével tartották meg a hivatalos évfordulós ünnepséget. – Ötven év alatt minden nemzedék a maga lehetőségeihez mérten mindent megtett Sárvár fejlődéséért. Ennek egyik nagyszerű példája a Vármelléki Óvoda – jelentette ki Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője.

Fotós: Pajor Andras

– Az idők során a fél város megfordult itt gyerekként, majd visszatérve saját csemetéjét ide járatva. Így ma róluk, az ő ittlétüket is megünnepelhetjük – emlékezett vissza köszöntőjében Kondora István polgármester. Hozzátéve, hogy a mai világban sok esetben az óvoda pótolja részben a családot is.

Sárvár város első óvodája 1892-ben létesült, a Várkerületen 1972-ben épült intézményt a városi rang visszanyerést követő népességfejlődés hívta életre. A mostani óvodakomplexum szervezeti egységében az óvoda a várkerületi székhelye mellett három további sárvári és egy sitkei működő telephellyel működik.

Fotós: Pajor Andras

– Sok változáson és átszervezésen esett át az óvoda. Így alakult ki mára tizenhat csoportjával, hetven dolgozójával és 450 fős befogadóképességével Vas megye legnagyobb óvodája – mondta el Darázsné Horváth Kornélia óvodavezető. Az intézmény több nevelési és fejlesztőpedagógiai területen is megyei bázisóvodaként működik. A megyei közgyűlés oklevelét dr. Kondora Bálint alelnök adta át a Vármelléki Óvodának, ahová egykor ő is járt kisgyermekként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában