Szakmai díj

2022.10.14. 11:00

Rangos elismerést kapott Lovass Tibor

A Közművelődést Támogató díjat kapott Lovass Tibor, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke. A XVI. Stratégiai Konferencián a Nemzeti Művelődési Intézet által alapított szakmai díjakat is átadtak.

Tóth Kata

Forrás: VN/NMI

– Egy nagy projekt, A Szakkör szakmai irányításáért feleltem az elmúlt két évben: 840 oktatófilm készült a népi kismesterségekről, a gyertyaöntéstől a szövésen át a gyöngyfűzésig számos szakmáról forgattunk filmet. Nyolcvankét oktató – népi iparművészek, elismert szakemberek – működtek közre, mindegyikükről portréfilm is készült. Négy stábot irányítottam, végeredményként komoly érték született. A méltatásomban ez szerepelt, és említették az eddigi kulturális tevékenységeimet is – mondta el kérdésünkre Lovass Tibor.

A Nemzeti Művelődési Intézet október 12-én rendezte meg XVI. Stratégiai Konferenciáját „Stratégiai együttműködések – Közművelődés a társadalmi kapcsolatok tükrében” címmel az elmúlt évtized közösségi művelődést érintő kiemelkedő és nagy jelentőséggel bíró eredményeiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában