Városszépítők

2022.11.11. 16:47

Tíz gingko biloba és száz babérmeggy az élhetőbb Körmendért - fotók

Markó Petra

Forrás: Jámbori Tamás

Folytatta pénteken a városszépítő munkát a Polgári Összefogás Körmendért Egyesület. Most a Molnár Lajos utcában tíz gingko biloba fát és száz babérmeggy cserjét ültettek el.

Forrás: Jámbori Tamás

- Célunk a megmozdulással, hogy szebbé és zöldebbé tegyük szeretett városunkat - hangsúlyozta dr. Szabó Barna, az egyesület tagja, aki arra is rámutatott, nemcsak ültetésekről van szó, hanem a kiszemelt területeket rendszeresen gondozzák is. 

Forrás: Jámbori Tamás

- 2019-ben a különböző nagyobb projektek megvalósítása mellett a környezetvédelem területén is előrelépést terveztünk. Ennek része, hogy fákat, cserjéket ültetünk a városban, kicseréljük az elöregedett növényeket és a helyükbe újakat telepítünk - mondta Bebes István, Körmend polgármestere, aki leszögezte azt is, hogy fontosak a civil megmozdulások: ezeket a kezdeményezéseket mindig jó szívvel veszik, hiszen általuk még szebbé és élhetőbbé tehető Körmend. Az egyesületnek egyébként a korábbi években hasonló megmozdulása a Vadászlak környékén, a Hősök terén és a IV. Béla király utcában volt. 

Forrás: Jámbori Tamás


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában