Összegyűlt a falu apraja-nagyja

2022.11.12. 17:43

Vetélkedő, zsíros kenyér, táncház – Ikerváron így ünneplik Szent Mártont - fotók

Összegyűlt a falu apraja-nagyja szombat délután a művelődési házban: két év kényszerszünet után ismét megrendezte a hagyományos Márton-napi vigasságokat Ikervár.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

Csütörtökön az óvodások kis ünnepséggel, felvonulással emlékeztek meg Savaria híres szülöttéről, szombaton a művelődési házban folytatódott a program – a jó hangulat megalapozásaként csapra verték az újboros hordót, a belevalót dr. Hoffmann Péter aljegyző szolgáltatta a Somló-hegyről. A tréfás vetélkedőre hat csapat – köztük a nyugdíjasok, a tanárok, az óvónők és a képviselőtestület tagjai – jelentkeztek, a tét ezúttal is Márton vesszeje volt. Régi hagyomány már, hogy az ágas-bogas ág stafétabotként vándorol évről-évre a nyertesek között. 

A ház előterében játéksarkot is berendeztek a legkisebbek örömére, Puppné Illés Móni szórakoztatta a gyerekeket. Ugyanitt a Győrvári Léhűtők palacsintával, vattacukorral édesítették meg a rendezvényt. Nem maradt el a Márton napi lakoma sem: a libazsíros, hagymás törtkrumplit pároltkáposztával Nagy Leonóra és Szilvágyi Réka készítette. Előtte Szaby mulatós dalai szórakoztatták a közönséget.  

 

Fehér Ferenc polgármester elmondta: fontos közösségösszetartó ereje van az ilyen rendezvényeknek, nagy öröm, hogy mindig megtelik ilyenkor a művelődési ház.   A Márton-napi vigasságokat retrótáncház zárja a Répce Party Country-val Ikerváron – aki siet, még odaér.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában