A munka nem állt meg

2022.12.20. 07:00

Honismeret és családfakutatás - A KMKK Kresznerics-könyvtárának szakkörei évet zártak

Bár a KMKK épülete a fűtési szezonra bezárt, a munka nem állt meg: a Honismereti Klub és a Családfakutató klub is ideiglenes otthonra talált.

Cseh-Egyed Bernadett

A könyvtáron kívül is van helyük

Forrás: VN/Giczi Sándor

Kisebb helyen, szűkebb kapacitás mellett, de továbbra is kiszolgáljuk az olvasóinkat – hangsúlyozta Németh Tibor, a Kresznerics Ferenc Könyvtár igazgatója. Két, profiljukba illő szakkört működtetnek, ezek az elmúlt hetekben tartották évzáróikat. A jövőre fennállásának 50. évfordulóját ünneplő Honismereti Klub tagjai kéthetente csütörtökönként találkoznak – a fűtési szezon idején a polgármesteri hivatalban. 

Várják az érdeklődőket, fiatalokat, és tervben van az is, hogy felveszik a kapcsolatot az iskolákkal – helyismeretre ugyanis mindenkinek szükségük van, lehet. A téli szünet utáni első találkozó január 12- én 17 órakor kezdődik. Egyre népszerűbb a családfakutató klub, a segítőkész, barátságos csoport a könyvtárral együtt a szolgáltatóházban talált ideiglenes otthonra. Sokan nem is hinnék, mi mindent tudnak a források felkutatásának módjairól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában