Uzsonna az ünnep jegyében

2022.12.21. 17:40

Közös uzsonnára hívták a kiléptető lakásokban élőket Szombathelyen

Folytatódott a karácsonyi ünnepségek sora a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft.- nél. Közös uzsonnára hívták a kiléptető lakásokban élőket szerdán.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Tartós élelmiszer, lekvár és némi finomság került azokba a csomagokba, amelyeket a kiléptető lakásokban élők kaptak a város Jóléti Alapítványa által karácsonyra. Németh Klára, a Féhe Kft. ügyvezetője köszöntőjében arra biztatta a vendégeket, őrizzék meg lendületüket és kitartásukat a következő esztendőben. Polgár Tiborné Tímea például hét éve lakik férjével ilyen lakásban, azt mondja: nagyon sokat köszönhet a szervezet munkatársainak. – Mindig megkérdezik, hogy vagyok, mindig, mindenben segítenek – legyen szó étkezésről vagy öltözködésről -, mindig van hozzánk néhány jó szavuk. Jól érzem magam a lakásban és a munkában is – mesélte Tímea, aki közfoglalkoztatottként dolgozik a szervezetnél. 

© Cseh Gábor
Németh Klára ügyvezető adja át a tartós élelmiszer csomagot Németh Ferencnek
Fotós: © Cseh Gábor

Csákváry Diána, Féhe KFt. szociális munkatársa részletezte: a kiléptető lakások a hajléktalanellátó rendszer csúcsán helyezkednek el. Az itt lakók állnak legközelebb az önálló élethez, nekik a segítségnyújtás is kevésbé szükséges a mindennapokban, nagyjából saját maguk elintézik dolgaikat. A tapasztalat azonban az, hogy a legtöbben megállnak ezen a szinten: igénylik, hogy kapcsolatban maradjanak velük, családként tekintenek rájuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában