Hit

2023.01.19. 21:45

A keresztények egységéért - Együtt miséztek a történelmi egyházak püspökei a Székesegyházban - fotók

Az ökumenikus imahét csütörtöki alkalmán a többéves hagyománynak megfelelően a történelmi egyházak püspökei miséztek együtt a Sarlós Boldogasszony Székesegyházban.

Polgár Patrícia

Dr. Székely János megyés püspök, a háttérben a protestáns egyházak vezetői

Forrás: Cseh Gábor

A vármegyeszékhelyen az ökumenikus imahét püspöki alkalmát csütörtökön, késő délután tartották meg a székesegyházban, ahol Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke hirdette az igét. Prédikációjában kiemelte, hogy bár a legelkeseredettebb pillanatainkban azt hihetjük, az Úr elhagyott minket, tudnunk kell, hogy ő mindig velünk van. Ehhez kapcsolódóan Ady Endre Az Úr érkezése című verséből idézett: „Mikor elhagytak, Mikor a lelkem roskadozva vittem, Csöndesen és váratlanul Átölelt az Isten.” 

A szentmisén imát mondott Steinbach József, a Magyarországi Református Egyház Dunántúli Református Egyházkerületének püspöke és Székely János szombathelyi katolikus megyés püspök. A református egyházfő az imahét központi igéje által hívta a híveket: „Tanuljatok meg jót cselekedni!” Székely János arra kérte a keresztény egyházak testvéreit, imádkozzanak békéért, kegyelemért, Isten áldásáért és egyházuk egységéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában