Köszöntő

2023.01.11. 10:14

Dénes bátya kilencven lett - Születésnapján köszöntötték Baráth Dénest Nemeskocsban

Kilencvenedik születésnapját ünnepelte január 5-én Baráth Dénes, akit családja és az önkormányzat képviselői is felköszöntöttek kedden.

Tóth Kata

Kilencvenedik születésnapját ünnepelte január 5-én Baráth Dénes.

Forrás: VN/Doroszi Judit

Baráth Dénes Pál 1933. január 5-én született Nemeskocsban, a képen látható szobában. Egész életében ebben a házban élt, nem költözött el. Szüleitől korán eltanulta a mezőgazdaság és állattartás fortélyait, a mai napig önellátó gazdálkodást folytat, ő kaszálja udvarát, nyulainak a lucernát. Nyáron az általa ültetett fák adnak árnyékot az udvaron, kútja vizét bevizsgáltatta, onnan nyeri ivóvízét. 

Dénes bátya, ahogy családtagjai hívják, a háztáji gazdaság mellett a vasútnál dolgozott, onnan ment nyugdíjba. Egy lánya és egy unokája született. Szeret élni, és bízik abban, hogy a 100. születésnapján is otthonában fogadhatja a köszöntőket. A helyi önkormányzat képviseletében kedden Farkas Gábor jegyző (a fotón balról) és László Ervin polgármester köszöntötték fel és adták át neki az Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával ellátott emléklapot. Aznap családja körében ünnepelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában