Ünnep

2023.01.13. 19:51

Feltűzték a szalagot - A premontrei gimnázium végzősei büszkén viselik - fotók

A Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium végzőseinek tűzték fel a szalagot péntek este az Agora – Művelődési és Sportház nagytermében. Ezzel megkezdődött a báli szezon az Agorában.

Tóth Kata

Kiss Márton, a 12. Z osztályfőnöke tűzi fel a szalagot Szabó Katica Boglárkának

Forrás: Cseh Gábor

Öt osztály összesen 162 diákja kapta meg a felnőtté válás és az összetartozás jelképét. Véghné Busics Hilda igazgató köszöntötte a megjelent szülőket és nagyszülőket, főtisztelendő atyákat, kollégáit, a premontrei öregdiákokat és az ünnepelt diákokat a sportházban. – A következő néhány óra csak rólatok szól! Hiszem, hogy a „péntek 13” mostantól a jövőre nézve szerencsét hozó együttállást jelent majd számotokra – mondta. A szalagavató ünnepet úgy jellemezte: egyszerre rendkívüli és nagyon emberi. Rendkívülivé válik, mert megerősíti a diákot abban, hogy nincs olyan érték, amit önmagunkban birtokolni érdemes lenne. 

Forrás: Cseh Gábor

Szükséges az örömhöz egy másik ember, egy társ, egy barát, azok jelenléte, akikhez a legszorosabb kötelék fűz, a család. Emberi is – visszapörgetve az idő kerekét, visszatekintve az útra, ami a mai naphoz vezetett – mondta. Az egyes végzős osztályoknak szóló, szükséges időben megállásra késztető útravalókat – Bibliából vett idézeteket – is végigvette, amelyek kezdettől ott vannak a tanéveket összefoglaló évkönyvek lapjain az osztályfotók alatt. Végül emlékeztette a nap ünnepeltjeit: összetartoznak, egy évfolyamot alkotnak, így az osztályok egy-egy üzenete mindannyiuknak szól. A végzős diákok beszédei következtek, utána a szalagok megáldása és az ünnepélyes szalagtűzési ceremónia. Az elmaradhatatlan keringő után az osztályok műsorait láthatta a termet megtöltő közönség.

Forrás: Cseh Gábor

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában