Istentisztelet

2023.01.19. 14:22

Sárváron is megkezdődött az ökomenikus imahét

Sárváron is elkezdődött az Ökumenikus Imahét. Január 18-án a református templomba várták a híveket, ahol Szentgyörgyi László református lelkész, Böjti Balázs káplán és Pethő Attila evangélikus lelkész közösen tartott istentiszteletet.

Polgár Patrícia

Szentgyörgyi László, Böjti Balázs és Pethő Attila

Fotó: Czupor Szilvia

Az imahét anyagát és istentiszteleti rendjét 2023-ban a Minnesotai Egyházak Tanácsa állította össze, központi igéje így hangzik: „Tanuljatok meg jót cselekedni, törekedjetek igazságra…” (Ézs 1,17).

Az istentiszteleten Böjti Balázs hirdetett igét. A gazdag ifjú történetét felelevenítve kiemelte, ne az anyagi javak mentén szemléljük a világot, Isten legyen a biztos viszonyítási pontunk.

- 2023-ban is meg lehet találni Istent, ma talán különösen fontos az, hogy tudjunk tanúságtevő keresztények lenni – fogalmazott.

Sárváron a felekezetek még két alkalommal imádkoznak együtt a Krisztus-hívők egységéért: január 19-én, csütörtökön 17 órakor az evangélikus templomban, valamint január 20-án, pénteken 17 órakor a belvárosi római katolikus templomban tartanak ökumenikus istentiszteletet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában