Születésnap

2023.02.13. 14:19

Kilencvenedik születésnapján köszöntötték Kissomlyón mindenki Mamiját

Pénteken délután kissomlyói otthonában köszöntötték az önkormányzat képviselő-testületének tagjai Horváth Józsefné, Eszti nénit, mindenki Mamiját.

Polgár Patrícia

Forrás: Kissomlyó Facebook-oldala

Gulyás Zsanett, Kissomlyó polgármestere, Banyóné Hajdú Krisztina alpolgármester és Csiszár Máté képviselő virágcsokrot ajándékoztak az ünnepeltnek.

Gulyás Zsanett a megkeresésünkre felidézte: Eszti néni népes családja nem él a közelben, ezért még régen egy kisházat épített – azóta már elhunyt férjével – az udvarukon arra az esetre, hogy amikor vendégségbe érkeznek hozzájuk, legyen hol megszállniuk. Évközben a házikót kiadták a településre érkező osztrák lovasoknak, akik nem tudták kimondani Eszti néni és férje nevét, így kapták tőlük a Mami és Papi becenevet.

A polgármester hozzátette: az idős asszony a mai napig jó szellemi és fizikai állapotban van, aktív tagja a falu közösségének. Köszöntőivel sok vidám történetet osztott meg és bepillantást engedett abba a nagyon tartalmas életútba is, amelyet 90 éve alatt bejárt. Későbbre ígértek jobb képet is, addig ezeket csatolom. A telefonozóson éppen 4 éves dédunokája köszönti fel videóhívásban Eszti nénit.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában