Hagyomány

2023.02.19. 10:25

Diákok nyitották tánccal a katolikus jótékonysági bált Sárváron - fotók, videó

Hagyományosan a farsang utolsó hétvégéjén tartották meg Sárváron a Katolikus jótékonysági bált.

Vas Népe

Forrás: Benkő Sándor

1995-ben rendezték meg az első bált a Nádasdy iskola tornacsarnokában, ebben az évben már a második alkalom, hogy a Szent László Katolikus Iskola új tornacsarnoka ad otthont a bálnak. Hagyomány már az is, hogy a nyitótáncot az iskola nyolcadikosai mutatják be. A nagy sikert aratott koreográfia után a diákok megtáncoltatták tanáraikat, szüleiket. 

Haller Ferenc moderátor mikrofonhoz kérte Kondora István polgármestert, Wimmer Roland plébánost és Orbán István kanonokot. A beszédek és a vacsora után szintén a hagyományt folytatták azzal, hogy újbálozó diákoknak szalagot tűztek a zakójukra, illetve kötöttek a lányok csuklójára. A talpalávalót Horváth Tamás Csuta Party Zenekar szolgáltatta. A nagy mennyiségű és értékes tombolatárgyakat kisorsolták. A tombolajegyből és a belépőjegyből befolyt összeget szintén hagyományosan jótékonysági adományként kezelték a szervezők. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában