Család

2023.02.17. 19:25

Házasság hete Szombathelyen: Párválasztásról, barátságról, szerelemről - galéria, videó

Vasárnapig folytatódnak a házasság hete programjai: pénteken párválasztó programra hívták a szombathelyi fiatalokat az evangélikus gyülekezeti házba.

Tömböly Ágnes

Fotó: Unger Tamás

A házasság és család értékeinek fontosságára is felhívják a figyelmet a házasság hete rendezvényein szerte az országban. Novák Katalin köztársasági elnök férjével közös képet osztott meg közösségi oldalán a héten: azt a sárvári Csónakázótónál készítették. „Kezdődik a házasság hete, amelynek jelmondata: Szeretetbe kapaszkodva. Istvánnal mi 21 éve kapaszkodunk együtt a szeretetbe” – írta korábban Novák Katalin.

A házasság hete persze nemcsak az összetarozásban rejlő erő és lehetőségek ünnepléséről szól, kapaszkodót adhat többek számára a kihívásokkal teli hétköznapokban. A jó példákat látva pedig sokakban erősítheti az elhatározást, egyben működő, jó mintákat nyújthat a fiatalok számára. Pénteken este a szombathelyi evangélikus gyülekezeti házba párválasztó programra invitáltak diákokat.

Játékos, egymás megismerésére ösztönző feladatokkal készült Torma-Hasza Mónika, a Reményik-iskola lelkésze és Köbli Tamás, a Brenner-iskola katolikus iskolalelkésze. Egymás megismerésének fontosságára és a párválasztás folyamataira is rámutattak. Három igaz és egy hamis állítást fogalmaztak meg magukról diákok - a többieknek el kellett dönteniük, melyik a valótlan. - Mindig szeretek mosolyogni, türelmes vagyok, nagyon szeretek emberekkel lenni és szeretem a matekot - sorolta az egyik fiú. A jelenlévők utóbbit "jelölték meg" hamisként, helyesen. Barátságról, szerelemről és a kettő közös jellemzőiről is szó esett a kötetlen hangulatú programon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában