Program

2023.02.22. 17:00

Kétkeréken a wellnessezők - Már nem csak a medencében való relaxálásról szól a sárvári wellness

Ma már . A fürdőváros Tourinform Irodájának friss körképe szerint egyre többen választják fix programként a nyaralás alatti kerékpározást. Leginkább a párok. A fürdőváros szállásadói által közölt adatok szerint jobbára kettesben bérelnek biciklit a Sárváron wellness-szelők. És többnyire e-bikeokat.

Polgár Patrícia

Fotó: Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft.

A wellness alatti biciklizés népszerűségének okán számos sárvári szálloda ma már a szobafoglalás mellé kerékpárhasználati lehetőséget is ad. Ezen kívül a Tourinform Iroda is fejlesztette a biciklibérlés szolgáltatását: egyrészt az elmúlt években új kerékpárokat szerzett be – köztük elektromosakat és hagyományosakat egyaránt -, másrészt lehetővé tette az online kerékpárfoglalás lehetőségét is – mondta el mindezt Haller Ferenc, a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője. Aki hozzátette azt is, hogy beérni látszanak Sárvár és Vas vármegye kerékpárosbarát fejlesztései. Az, hogy a városon belül többféle tematikus kerékpáros útvonal és új kerékpárút is található, valamint, hogy a fürdőváros a Termál Kerékpáros Túraút egyik állomása, rendkívül vonzó a turisták számára. Illetve évről évre nagyobb az érdeklődés a Tourinform Iroda és a Sárvári Kerékpár Egylet által ajánlott kerékpáros túrautak iránt is. Mind az online elérhető, mind a nyomtatott biciklis térképek keresettek.

Ahogy Haller Ferenc fogalmaz: a Sárvárra érkezők ma már akár azt is megtehetik, hogy a környező, Sárvártól néhány kilométerre lévő gyógy- és termálfürdőket kerékpárral közelítik meg. Mondjuk azokkal a kerékpárokkal, amiket online, a város turisztikai felületén foglaltak le a wellness pihenés idejére – folytatta a turisztikai szakember.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában