Összegyűlnek

2023.02.27. 18:57

Új: Pápoci Szépkorúak Társasága - A „kemény mag” szeretné aktivizálni a falu nyugdíjaslakosságát - fotók

Csaknem egy hónappal ezelőtt, magánkezdeményezésre megalakult a Pápoci Szépkorúak Társasága. A 11 főből álló „kemény mag” nagy tervekkel néz a jövőbe, szeretnék aktivizálni a falu nyugdíjaslakosságát – önmagukat.

Polgár Patrícia

Kovács Józsefné hívta életre a társaságot

Forrás: Szendi Péter

A társaság megalapításának ötlete Kovács Józsefnétől, Saci nénitől ered. Saci néni nyugdíjazása előtt szociális gondozó volt, vagyis, ahogy ő fogalmaz, társalkodónő. – Igenis, az időseknek arra van szükségük, hogy meghallgassák őket, és beszélgessenek velük – magyarázta Kovács Józsefné. Eddig négy összejövetelük volt, első alkalommal a bemutatkoztak egymásnak, és ötletbörzét tartottak a jövőbeli terveikről. Második alkalommal a Celldömölki Rendőrkapitányság munkatársai tartottak számukra bűnmegelőzési előadást. Hasonló, edukatív programjuk a jövőben is lesz, akkor a település háziorvosát várják egy beszélgetésre. Harmadik alkalmuk a kapuvári főzőversenyen való részvétel volt. Ezúttal csak nézőként voltak jelen, ám jövőre indulóként is részt vesznek a megmérettetésen. 

Forrás: Szendi Péter

Hétfőn a március 15-ei ünnepség dekorációját készítették, eközben látogattuk meg őket. A szépkorúak ugyanis amellett, hogy kézműveskednek, igyekeznek aktívan szerepet vállalni a település életében. A nőnapi mulatságra közösen sütnek süteményt előző nap, de lesznek sétálónapjaik is, amikor a falut és annak környékét járják be gyalogszerrel. A település az elmúlt hetekben az ő kezdeményezésükre mozdult meg, hogy adományokat gyűjtsön a törökországi földrengés károsultjainak. Terveik között szerepel, hogy pályázzanak egy laptopra is, amelyen a hivatalos ügyintézéshez szükséges papírmunkát tudnák segítséggel elintézni. Kiemelték, az önkormányzat mindenben támogatja őket, tervezett kirándulásaikhoz, színházlátogatásaikhoz biztosítják számukra a település falubuszát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában