Segítségnyújtás

2023.02.14. 15:00

Útnak indul az első szállítmány Törökországba - hosszútávú segítségnyújtási programba kezd a Katolikus Karitász

A törökországi földrengés területén dolgozó kutató-mentő csapat hazaérkezésével a segítségnyújtás nem áll meg, a szervezet összeállította és kedden útnak indítja, az első 10 raklap mennyiségű humanitárius segélyét, a mintegy 9 millió forint értékű szállítmányt.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: VN

A 4 tonnás humanitárius küldemény több mint kétezer doboz higiéniai egységcsomagot, 420 darab hálózsákot és 3 dararab nagyméretű, 12 négyzetméteres sátrat tartalmaz, amely az otthontalanná vált áldozatok ideiglenes elhelyezéséhez járul hozzá. Écsy Gábor a Katolikus Karitász országos igazgatója a humanitárius segélyszállítmány kapcsán elmondta: „az első napokban a túlélők után kutató mentőcsapatok munkája került a fókuszba, ahogy a karitász mentőmissziója is közel egy hétig a helyszínen dolgozott, de ezzel párhuzamosan elkezdődött és várhatóan a hónapok hosszú távú feladata lesz az otthontalanná váló és mindenüket elvesztő áldozatok segítése”. 

A szervezet első nagyobb szállítmánya Törökország budapesti nagykövetségének segítségével repülővel jut majd ki a földrengés által érintett területre. A segélyszervezet a helyi szervezetek kérései és igényfelmérései alapján további humanitárius támogatásokat tervez. A legfrissebb jelzések alapján generátorokra, sátrakra és konténerekre van most a legnagyobb igény. Az áldozatok mindennapi ellátása nagy összefogást igényel. 

Forrás: VN


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában