A nehéz helyzet megoldása

2023.03.13. 07:00

Megköttetett a megállapodás: civilek üzemeltetik a VAOSZ-tekepályát

A Vasi Tekesportért Alapítvány üzemelteti márciustól a VAOSZ-tekepályát, miután a szervezet megállapodást kötött a szombathelyi önkormányzattal.

Tömböly Ágnes

Fotó: MW-archív

Mint arról korábban lapunkban is írtunk: nehéz helyzetbe kerültek a tekézők, miután az önkormányzat takarékossági programja a VAOSZ-tekepályát is érintette. A létesítményt mintegy négyszáz-ötszázan használják, de a magas energiaköltségek miatt a komplexumot december 2-ától a tavaszi tekebajnokság kezdetéig bezárták. 

A négysávos pálya nemzetközi minősítéssel rendelkezik, hivatalos sportági mérkőzést a városban csak itt lehet rendezni. A folyamatos működés fenntartása és az épület korszerűsítése érdekében a Vasi Tekesportért Alapítvány kérelemmel fordult Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatához, amelyben az ingyenes használatba vételt kezdeményezte. 

Tavaly mintegy 2,5 millió forintot fordítottak a sportág szerelmesei az öltözők felújítására, karbantartásokra, ezt folytatnák az alapítvány berkein belül. A közgyűlés támogatta az elképzelést: márciustól 2024. szeptember 30-áig ingyenes használatot nyújtanak a szervezet számára. A civilek 2023. augusztus végéig mintegy 10 millió forintnyi fejlesztést terveznek a pályán saját erőből. A tető felújításához az önkormányzat is hozzájárul 3,1 millió forint erejéig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában