Nívós megmérettetés

2023.04.03. 14:00

A szombathelyi Herman Ottó Technikum rendezi idén a parképítő és -fenntartó technikusok országos tanulmányi versenyének döntőjét

A KASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum rendezi idén a Parképítő és -fenntartó technikus Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjét. A háromnapos megmérettetésre az ország legjobbjai érkeztek.

Tóth Kata

Fotó: © Cseh Gábor

Négy iskolából 12 diák jutott be az országos döntőbe. Hodvogner Csaba igazgató köszöntőjében a parképítő és -fenntartó szakma legjobb tanulóinak nevezte őket. A versenyt a Gazdaság-úraindítási Foglalkoztatási Alap támogatásával rendezik, a támogatást a kulturális és innovációs miniszter biztosította. Mint az igazgató elmondta, iskolájuk örömmel fogadta a felkérést az országos versenyre, miután több évig a fővárosban rendezték azt. A megmérettetésre hatan érkeztek a Közép-Magyarországi ASzC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikumból, négyen a házigazda Herman-iskolából. Egy-egy tanulóval képviselteti magát a KMASzC Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola, valamint a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma.

© Cseh Gábor
Forrás: VN

Az igazgató bemutatta iskolájukat és Szombathelyt, a parkok városát, majd a bizottság elnöke, Kosztka Ernő, a Magyar Kertépítők Országos Szövetségének elnöke nyitotta meg a versenyt. Szigorú, de igazságos elbírálást ígért a fiataloknak, akik már komoly szinten elsajátították a szakmát. Hétfőn a szóbelivel – a technikus dolgozatok „védésével” és a tételhúzás után a bizottság előtti feleletekkel – kezdődött, kedden a gyakorlati résszel – kertépítéssel, kertfenntartással és növényismerettel – folytatódik a verseny, szerdán délelőtt hirdetnek majd eredményt. 

Forrás: VN

 

Forrás: VN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában