Főtt a gulyás

2023.04.29. 18:44

Az almapálinka volt a nyerő - A hungarikumokról és a helyi értékekről szólt április utolsó szombatja Katafán

Gulyásfőző versennyel indult a nap, hat csapat ragadott fakanalat szombaton Katafán. A tradicionális ételt hajdinával és csülökkel is megbolondították, végül a zsűri a Daraboshegyi ízőrzők gulyását ítélte a legfinomabbnak, második helyen az egyik helyi csapat, az Ezt most díjazzák? végzett, harmadik lett a szintén katafai Laci konyhája.

TJ

Fotó: Szendi Péter

Előzetesen három kategóriában - tiszta, vegyes és egyéb, például ágyas vagy mézes - hirdettek pálinkaversenyt, erre huszonhatan neveztek, mindenki Katafáról.
Tiszta kategóriában Horváth Péter almapálinkája nyert, vegyesben Papp Gyula, egyéb kategóriában pedig Csonka István lett az első mézes almapálinkájával. A beküldött pálinkákat a hegyháthodászi főzdében zsűrizték. 


Volt magyar kutyafajta bemutató mudival, pulival, magyar agárral, rövidszőrű magyar vizslával és erdélyi kopóval. 
A kulturális program részeként májusfát állítottak, fellépett a körmendi Senior Néptáncegyüttes, operett műsort adott Jurina Beáta és Szilinyi Arnold, muzsikált Horváth Pika Tibor, majd a Kredenc együttes húzta a talpaávalót.
A rendezvényen tiszteletét tette V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője: -A hagyomány mélységes mély kút, az emberi élet forrása. Az ember csak e kút vizével betöltekezve lehet azzá, amivé lennie kell. De Istennek hála, most nem olyan időket élünk, amikor lopva, félve kell kortyolni éltető hagyományainkból. Most lehetünk büszkék kultúránkra, élhetjük és megünnepelhetjük népszokásainkat, megmutathatjuk helyi értékeinket, a hungarikumokat, erőt meríthetünk a közösség erejéből. Örömmel látom, hogy Katafa lakói ma örömmel megmerítkeznek ezekben a hagyományokban, hiszen egy egész napot szenteltek a magyar értékeknek - mondta.

Címkék#gulyás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában