Program

2023.04.18. 09:49

Gyógynövény workshop Binder Grete vezetésével az alsóőri klubházban - fotók

A Burgenlandi Magyar Kultúregyesület (BMKE) Pannon kulináris sorozatának következő állomása a likőr, olaj és ecetkészítés volt, Binder Grete vezetésével. A workshopot szombaton, április 15-én tartották meg az alsóőri klubházban.

Polgár Patrícia

Forrás: BMKE

A program középpontjában a gyógyhatású készítmények álltak, melyekből likőrt és esszenciákat készíthettek a résztvevők. A szárított gyógynövények között megtalálhatóak voltak a közönséges cickafark, orbáncfű, réti legyezőfű, lucfenyő tűlevél, körömvirág, százszorszép, gyermekláncfű és a csalán is. A rendezvényt Seper Mariann, a Pannon kulináris sorozat háziasszonya nyitotta meg, majd a BMKE elnöke Frauer Ludwig is köszöntötte a résztvevőket. Alsóőr alpolgármestere Szabo Joachim is tiszteletét tette a rendezvényen – tudtuk meg a kultúregyesülettől.

A programon Binder Grete, gyógynövényszakértő elmesélte a résztvevőknek, hogy az egyes gyógynövényeknek milyen gyógyító hatása van, mire használhatóak. Kiemelte, hogy most, újra egyre inkább népszerű gyógynövény lett az ibolya, százszorszép, csalán és a gyermekláncfű, a magas a C-vitamin tartalmuk miatt. Jelentős szerepet kapott a réti legyezőfű is, melyről a részvevők megtudhatták, hogy egy természetes antibiotikum. A programon nem csak a likőrök, olajok és ecetek elkészítésének csinját-bínját tanulhatták meg az érdeklődők, hanem egy receptgyűjteményt is magukkal vihettek. Lehetőségük volt arra is, hogy személyes tapasztalatokat osszanak meg egymással, valamint kérdéseire is választ és javaslatokat, tanácsokat is kaphattak a szakértőtől.

- Öröm volt tapasztalni, hogy egyre több érdeklődő lelkesen nyúl vissza a természet kincseihez. Az elkészült gyógynövénypálinka, ecetméz, gyógyhatású olajak és krémek sorakoztak egymás mellett a program végén, amelyből mindenki a saját maga által készítettet vihette haza – áll az egyesület szerkesztőségünkhöz eljuttatott beszámolójában.

A BMKE Pannon kulináris sorozatának következő rendezvény középpontjában a lángosvarációk állnak majd Seper Maria vezetésével, május 6-án az alsóőri Klubházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában