Javul az életminőség

2023.04.14. 14:46

Két rétegben kap új burkolatot az út Náraiban

Birtokba vették a munkagépek a területet, már csak a jobb időre várnak a szakemberek, hogy megkezdődhessen a tényleges kivitelezés: mintegy 405 millió forintból, 1,8 kilométer hosszan újul meg a Szombathely Pornóapáti összekötő út.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Patkanyeséssel kezdődik, lokális burkolatjavításokkal folytatódik a kivitelezés, amelynek a végén két rétegben, hét és fél centiméter vastagságban kap új burkolatot Nárai főutcája és egy 580 méteres, lakott területen kívüli szakasz - tájékoztatott Böröcz Miklós, a Magyar Közút vasi igazgatója a helyszínen tartott sajtótájékoztatón, pénteken. Németh Tamás, Nárai polgármestere elmondta: a környező településen élők és a határon túloldalára ingázók is gyakran járnak erre, így sokaknak válik kényelmesebbé és biztonságosabbá a közlekedés a beruházásnak köszönhetően. 

© Cseh Gábor
Böröcz Miklós Vas vármegyei közút igazgatója, Hende Csaba országgyűlési képviselő, Németh Tamás polgármester
Fotós: © Cseh Gábor

Utalt rá: a helyi javítások nem hoztak hosszútávú megoldást, régóta várnak erre a lehetőségre. - A fejlesztés beleillik a kormány azon stratégiájába, amely szerint a falusi életminőséget szeretné közelebb hozni a városéhoz. Ez a Magyar Falu Program célja, és ennek szenteli az uniós források jelentős részét is - húzta alá dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, a térség országgyűlési képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában