Ünnep

2023.04.18. 17:26

Lénárt Jánosné Gizi néni 90. születésnapján - A tanárnőt felköszöntötte Körmend polgármestere is

Kilencvenedik születésnapja alkalmából otthonában köszöntötte Lénárt Jánosné Gizi nénit Bebes István, Körmend polgármestere kedden. Közös sportemlékeikről hosszan beszélgettek.

Markó Petra

Fotó: © Szendi Péter

Az asszony 1933. március 29-én, Pápán született, iskoláit is ott végezte, ahol Tanítóképzőt végzett. Utána Budapesten a TF-en lett testnevelő tanár, első munkahelye pedig Körmenden a Kölcsey Ferenc Gimnázium volt, ahol egészen nyugdíjazásáig dolgozott. Élete folyamán jégpályát, sportpályákat épített, tornaünnepélyeket, városi május elsejei ünnepélyeket szervezett, szalagavatókra táncot tanított. Számos versenyre készítette fel tanulóit a vöröskereszt, a honvédelem, az öttusa, a kézilabda és a szertorna terén. Jó ideig iskolai újságot szerkesztett. 

Boldog házasságban élt férjével, Lénárt Jánossal, akivel a TF-en ismerkedett meg és ugyancsak testnevelő tanár volt. Két gyermeke született, három unokája van: lánya német szakos tanárnő, fia technikus lett, két fiú unokája gépészmérnök, lány unokája logisztikai szervezésben dolgozik.

Most már sokat pihen, élvezi a keresztrejtvények megfejtését, néha kertészkedik és varr.

(A fényképeket készítő Szendi Péter is Gizi néni tanítványa volt.) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában