Aktív közösség

2023.04.28. 17:01

Német oktatási szervezettel kötött megállapodást a kereskedelmi iskola

Német oktatási szervezettel írt alá megállapodást a VMSZC Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Kollégium. Az együttműködés egy olyan ingyenes nyelvvizsga megszerzését biztosítja az iskola diákjainak, amellyel újabb kapuk nyílhatnak meg a diákok előtt.

Polgár Patrícia

Forrás: VN-archív

Együttműködési megállapodást írt alá a VMSZC Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Kollégium, valamint a Vas Megyei Szakképzési Centrum a Külföldi Német Iskolák Központi Igazgatóságával (ZfA). Az együttműködés értelmében Vas vármegyében egyedüli intézményként a következő tanévtől az iskola német két tanítási nyelvű osztályaiban a diákok DSD nyelvvizsgára készülnek a németórákon, a nyelvvizsgát pedig ingyenesen tehetik le a 12-13. évfolyamokon. 

A nyelvvizsga a német kultuszminisztérium 1973 óta működő külföldi nyelvvizsgája, megszerzése pedig lehetőséget ad a diákoknak a németországi továbbtanulásra, munkavállalásra – tájékoztatta lapunkat dr. Sárayné Süle Gabriella, az iskola igazgatója, aki azt is hozzátette: az egykori Orlay ezzel egy 44 intézményt számláló közösség aktív tagja lesz – színesítik a diákéletet, a tanároknak pedig remek továbbképzési lehetőségeket biztosítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában