Testvérvárosi együttműködés

2023.04.24. 07:00

Vas vármegyei delegáció látogatott Neckar-Odenwald járásba

Tölgyfát ültettek a testvérmegyei együttműködés megerősítésére

Vas Népe

Marton Ferenc vasi alelnök a németországi faültetésen

Forrás: megyei önkormányzat

A Vas Megyei Önkormányzat és a németországi Neckar-Odenwal Járás 2022-ben ünnepelte testvérmegyei együttműködésük 25. évfordulóját. Ennek alkalmából a megye és a járás képviselői közösen elültettek, egy, az Odenwaldból származó bükkfát a Saághy István Erdészeti Információs Központ parkjában 2022. október 21-én. Az együttműködés megerősítéseként 2023 áprilisának közepén a vasi delegáció is vitt egy, Vas vármegyéből származó tölgyfát, amit ünnepélyes keretek között ültettek el Mosbachban.

A Marton Ferenc vármegyei alelnök vezette delegáció a németországi látogatás során megtekintette Buchen történelmi óvárosát Dr. Achim Brötel járási vezetővel, vizitált a Bucheni Önkéntes Tűzoltóságnál, hogy betekintést nyerjen a tűzoltóság gyakorlati munkájába Andreas Hollerbach városparancsnokkal, Jörg Kirschenlohr járási tűzoltóparancsnokkal és Michael Genzwürkerrel, a Neckar-Odenwald-Kreis járási tűzoltó egyesület elnökével.

Jártak az eberstadti cseppkőbarlangban, „Zeit(T)räume“ Múzeumban Walldürnben, majd a település környéki erdőben kocsikáztak Marco Zahn kocsissal, Markus Günther, Walldürn Város polgármesterének kíséretében. Közös grillest volt az FC Viktoria Hettingen Sportklubban az FG Hettemer Fregger csoportjával, akik 2022 áprilisában Vas megyében tettek látogatást. Vendég volt Roland Burger polgármester (Buchen város), valamint Werner Mohr és Christoph Zytke.

A Németországban töltött néhány nap fontos eseménye volt a szimbolikus faültetés a mosbachi Schillerstrasse-n található Szakiskolai Központ Kampuszán.  A vasi delegáció fogadáson vett részt a Neckar-Odenwald Járási Tanács tagjaival együtt a járási hivatal előterében. Vezetett séta során járták be Mosbach történelmi óvárosát, majd a járás saját szőlőültetvényét Mosbach-Diedesheimben, borkostólóval egybekötve. Tárlatvezetést kaptak a Hornberg-kastélyban, amely Götz von Berlichingen lovag kastélya volt. A delegációt itt Christian Stuber, Neckarzimmern község polgármestere fogadta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában