Üzembiztos üzemeltetés

2023.05.17. 10:39

Ilyen, ha a gyökérzet belenő a csatornába - Kamerás ellenőrzést tartott a VASIVÍZ ZRt. - videó

Kamerával ellenőrizte a VASIVÍZ ZRt. a 2018-2019-es évben épült új csatornarendszereket. A felvételek egy részét közösségi oldalán osztotta meg a szolgáltató.

vaol.hu

Forrás: Képernyőmentés

Mint írják, a későbbi üzembiztos üzemeltetés miatt az esetleges hibák felderítése és kijavítása kiemelkedően fontos. A vizsgálatok során az esetlegesen talált hibák a kamerázás során dokumentálásra majd átadásra kerülnek a kivitelező részére, akik garanciában kijavítják. 

A felvételen az látható, hogy a csövek fektetésekor a két csövet nem tolták össze megfelelően, a fekete gumigyűrű kilátszik, így föld/talajvíz juthat a csatornába vagy mint jelen esetben, egy fa, vagy bokor gyökere nőhet be a csatornába.  

A szennyvíz a növényeknek kiváló táptalaj, ezért képesek kis bokrok is akár 4-5 méter hosszan nagy vastagságban idővel benőni a csatornát. 

A folyamatosan növő gyökerek ahogy vastagodnak, akadályozzák a szennyvíz elfolyását, a szerves anyagok összerakódnak, nem folynak el, összetömörödnek, és rendszeres és visszatérő dugulást okozhatnak. 

A dugulások elhárítása kellemetlenséget okoz a lakosságnak és rengeteg plusz költséget az üzemeltetőnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában