Ünnepi testületi ülés

2023.05.01. 13:29

Megerősítette testvérvárosi kapcsolatait Sárvár

Ünnepi képviselő- testületi ülésen erősítette meg testvérvárosi kapcsolatait Sárvár, abból az alkalomból, hogy Sonntagberggel 50 éves, Szinérváraljával 25 éves, Uherské Hradištěvel 10 éves a kapcsolatuk. A testvértelepülések delegációi négy napot töltöttek.

Polgár Patrícia

Forrás: VN

Az ünnepi ülést a Nádasdy- vár dísztermében tartották meg szombaton délelőtt, ahol Kondora István, Sárvár polgármester köszöntötte a testvérvárosok képviselőit, majd a vendégek is üdvözölték a találkozót.

Egy dísztárgy közös aláírásával erősítették meg Kondora István, Sárvár polgármestere, Gabriela Tulbure, Szinérváralja; Thomas Raidl, Sonntagberg és Stanislav Blaha, Uherské Hradiště polgármesterei Sárvárhoz fűződő testvértelepülési kapcsolataikat. Az emléktárgyat T. Takács Tibor szombathelyi festőművész készítette.

Az ünnepi ülésen részt vettek Sárvár korábbi városvezetői: Szabó Imre, Kiss Sándor, dr. Dénes Tibor, valamint Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán jelenlegi alpolgármesterek, dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző, a képviselő-testület tagjai és az önkormányzati hivatal vezetői.

A polgármesterek megerősítették, hogy településeik életében fontos a testvérvárosi kapcsolat ápolása, amely kulturális, civil, idegenforgalmi területen is hozott már eredményeket, de a legfontosabb, hogy barátságok, erős közösségek alakultak ki az elmúlt években, évtizedekben.

A testvérvárosok képviselői négynapos sárvári tartózkodásuk alatt a városi sportnapon testvérvárosi tekeversenyen, a tánc világnapi gálaműsoron és a hétfői májusfa állításon is részt vettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában