Kiállítás

2023.05.27. 19:05

Megnyitották a „Balaton+Retro“ kiállítást Bécsben

2023-ban a Veszprém-Balaton régió lesz Európa Kulturális Fővárosa. Ennek apropóján május 25-én a bécsi Collegium Hungaricumban megnyílt a „Balaton+Retro“ című kiállítás. A kulturális intézet egyúttal információs pontként is szolgál, ahol az érdeklődők megismerhetik a régió látnivalóit és programjait.

vn

Fotó: orf.at

A kiállítás megnyitóján számos szakértő és művész szólalt fel, köztük Can Togay János, a Veszprém-Balaton 2023 projekt kulturális és kreatív főtanácsadója, Kovács Balázs idegenforgalmi szakember és Grászli Bernadett művészettörténész - írja a volksgruppen.orf.at.

A retro kiállítás középpontjában a 1930 és 1988 között készült reklámposzterek állnak. A látogatók megtekinthetik a korabeli balatoni nyaralásokra és a magyar szocialista időszak hangulatára jellemző plakátokat. A kiállítás mind az idősebb, mind a fiatalabb korosztály számára érdekes lehet, lehetőséget adva nosztalgiázásra és korabeli élmények felfedezésére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában