Szakmai tanácskozás

2023.05.17. 17:06

Megyei jogú városok jegyzői tanácskoztak Szombathelyen: a jó gyakorlatokat osztották meg

Tizenkilenc év után ismét Szombathely adott otthont szerdán a Megyei Jogú Városok Szövetsége keretein belül működő Jegyzői Kollégium szakmai tanácskozásának.

Tömböly Ágnes

Fotó: Unger Tamás

A részletekről dr. Szekeres Antal, Debrecen város címzetes főjegyzője, a Jegyzői Kollégium elnöke és házigazdaként dr. Károlyi Ákos, Szombathely jegyzője sajtótájékoztatón számolt be a városházán. A szakmai tanácskozáson szó esett az egészségügyi alapellátó rendszer átalakításának hatásairól az önkormányzati feladatellátásra, a hulladékgazdálkodás új rendszeréről, a Magyar Államkincstár által működtetett ASP informatikai rendszer fejlesztési terveiről, valamint az önkormányzati adófolyamatok optimalizálásáról. Utóbbi kapcsán megtudtuk: a megyei jogú városok bevételeinek 80 százaléka a helyi iparűzésiadóból folyik be, ez 2022-ben országosan 200 milliárd forintra rúgott.

Nincs olyan közigazgatási ügy, ami ne fordulna elő a megyei jogú városok polgármesteri hivatalaiban. Térségi szerepükből adódóan is fontos, hogy egységes és jó gyakorlatokat alakítsanak ki - mutatott rá a szakmai tanácskozás céljára dr. Szekeres Antal. Szombathelyen így a 2020-ban bevezetett Közösségi Bérlakásrendszer pozitív tapasztalatairól dr. Károlyi Ákos adott tájékoztatást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában