Testületi ülés

2023.05.15. 15:57

Újra a városé lehet a romtemplom - Fontos kérdésekről döntött a celldömölki testület

Tizenkét napirendi pontból nyolcat nyílt ülésen tárgyalt meg legutóbbi ülésén a város képviselőtestülete. Többek között döntöttek arról is, napelem kerülhet a tűzoltóság épületére. 

Vas Népe

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

Állami ingatlanok tulajdonjogának átruházását és ezáltal közösségi célú hasznosítását kezdeményezte a kormány a Magyar Falu Programban az 5 és a 15 ezer fő közötti településeken - derül ki a május 11-i ülésre készült napirendi pontból. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Celldömölkön két út és a romtemplom tulajdonba vételét ajánlotta fel az önkormányzatnak, amely az utóbbit elfogadta. Fehér László polgármester lapunkat arról tájékoztatta: a helyi turisztikai célpontok közé tartoznak az egykori Bencés apátság romjai, a környezetét eddig is a város gondozta. 

A képviselőtestület döntött arról is: a város megadja a szükséges tulajdonosi hozzájárulást ahhoz, hogy a tűzoltóság épületére - sikeres pályázat esetén - napelemet szereljenek. A technikai jellegű napiendi pontok között ingyenes használatbavételi engedély kérése és a Szervezeti Működési Szabályzat módosítása szerepelt. Zárt ülésen több fejlesztés településképre gyakorolt hatását véleményezte a képviselőtestület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában