A magyarok békepártiak

2023.06.23. 07:00

Ágh Péter: kiállunk a béke mellett

Észak- Vas vármegye települések mintegy 85 százaléka csatlakozott ahhoz a békepárti-nyilatkozathoz, amelyet az orosz-ukrán háború kitörésének egy éves évfordulóján fogadott el az Országgyűlés.  

Vas Népe

A magyarok békepártiak. Jó lenne, ha ez a vélemény nemcsak országos, de települési szinten is megjelenne. A választókerület településeinek 85 százaléka már csatlakozott a békepárti határozathoz, bízom benne, hogy hamarosan a többiek is foglalkoznak a kérdéssel - mondta Ágh Péter országgyűlési képviselő a közösségi oldalán közzétett videóban.  

A biztonságot a béke garantálja

Mint ismeretes, Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke levélben fordult a településvezetőkhöz, amelyben arra kéri az önkormányzatokat: erősítsék Magyarország békepárti álláspontját, és vegyék napirendre a határozatot: - a falvainkban, városainkban élő emberek legfőbb vágya, hogy biztonságban élhessenek. És a biztonságot csak a béke garantálhatja, semmi más - olvasható a levélben.   

 Karácsony Gergely az országos televízióban arról beszélt, hogy Magyarország háborúban áll Oroszországgal. A Gyurcsány Ferenc által vezetett dollárbaloldal látványosan ellenezte a békepárti határozatot - emlékeztetett Ágh Péter, majd azt hangsúlyozta: - Fontos, hogy minden alkalmat megragadjuk, és kiálljunk a béke mellett, a dollárbaloldal háborúpárti nyomásgyakorlása ellenére. Mi továbbra is a béke pártján állunk és megvédjük a magyar emberek érdekeit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában