Falunapok szezonja

2023.06.28. 17:52

Erősítik a közösséget a falunapok - Több helyen is jártunk Észak-Vas vármegyében

Megkezdődött a falunapok szezonja, a múlt hétvégén Észak-Vas vármegye több településén tartottak vidám összejövetelt sok zenével, tánccal, éhségűző finomsággal.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Ohr Tibor

A helyi Mézeskalács Óvoda növendékeinek műsora nyitotta a programok sorát Acsádon. Fellépett a Két Zsidány, majd a Galaxy Rock and Roll táncbemutója következett- többek között színpadra lépett az idei Diákolimpián első helyezést elérő acsádi páros, valamint a Diákolimpián hatodik helyet elérő trió. Közben elkészült a falunapi menü: a helyi asszonyok krumpligulyást készítettek Erzsike néni segítségével, a Répcementi Vadásztársaság szarvas, a Manci kocsma Főzőcsapata vaddisznó pörkölttel várta a falu apraja-nagyját. - Bízunk benne, hogy mindenki jól érezte magát, és kicsit megpihenve, kiszakadva a hétköznapokból, újult erővel folytatja munkáját - fogalmazott Kovács Bernadett polgármester.  

Fotó: Ohr Tibor

Ének, hastánc és a zalaegerszegi színház párosának bemutatója színesítette a programkínálatot Salköveskúton. A vendéglátást az önkormányzat vállalta: vadpörkölt, marhapörkölt, krumpligulyás várta a rendezvényre kilátogatókat. Hűsítőként sört és jégkrémet kínáltak. Tóth József polgármester elmondta:  Ágh Péter országgyűlési képviselő látogatása apropóján áttekinttették az eddigi közös munka eredményeit az orvosi rendelő felújításától kezdve a különböző eszközök beszerzésén át az út- és járdafelújításokig.

Fotó: Ohr Tibor

  

Nicken filmes programokkal, lovasbemutatóval, örömtánccal, koncertekkel és hajnalig tartó mulatsággal ünnepeltek. A színpadi programok sorát a Répcelaki Nyugdíjas Énekkar nyitotta, őket követte a Szenior Örömtánccsoport, majd a Gencsi Vadhajtás mutatta be fergeteges néptáncos előadását. A vacsorát megelőzően a KvintOperett kápráztatta el a közönséget.

Főzőversennyel és szentmisével kezdődött, majd zenével folytatódott a falunap Velemben a Kultúrotthon udvarán. Többek között fellépett a Kaméleon színjátszókör, volt habparty, tombola, és számos gyermekprogram.  

-A falunap hozzájárulhat a közösségi kapcsolatok erősítéséhez, hogy szót váltsunk a község eredményeiről, kihívásairól. Ezért is tartom fontosnak, hogyha hívnak és ha tehetem jómagam is jelen legyek az ilyen eseményeken - fogalmazott Ágh Péter országgyűlési képviselő. Hozzátette: - Az elmúlt években a kistelepülések komoly fejlesztési eredményeket értek el a Magyar falu programban.  Ezek hozzájárultak a megtartó erőhöz. A polgármesterek arról számolnak be, hogy az üres házak egyre inkább gazdára lelnek és egyre több a család, akik itt vállalnak gyereket. Ez pedig azt jelentheti, hogy a magyar vidéknek van jövője. Köszönöm az invitálását a kőszegdoroszlói, acsád, salköveskúti, bögöti és nicki falunapra, jó volt találkozni az itt élőkkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában