Strandfoci

2023.06.25. 20:35

Foci, darts és snapszer – erről szólt a hétvége a körmendi Rába-parton

Az idei Strandfoci bajnokságot a Jugend csapata nyerte, snapszerben Márkus László, dartsban Takács Zoltán végzett az első helyen.

TJ

Fotó: Szendi Péter

Korábban nagy hagyománya volt Körmenden a Standfocinak, az ötletgazda, Vass László hosszú évekig szervezte a programot a Rába-parti strand döngölt pályáján. Most már második éve annak, hogy jelenlegi formájában újjáéledt a program, köszönhetően főleg Nagy Máténak és Bartik Dávidnak, akik felvállalták a szervezői feladatokat és nemcsak egy remek hangulatú strandfoci bajnokságot hoztak tető alá, hanem egy snapszer- és egy dartsversenyt is. A helyszín ahogy tavaly, úgy idén is a Klub Kantin udvara, illetve épülete volt. A pénteki eső kedvezett a sporteseménynek, kicsit lehűlt a levegő, így nem rekkenő hőségben feszültek egymásnak a csapatok.

 

A standfocira tizenöt egység nevezett nyolcvan fővel, a csoportmeccsek után nyolc csapat jutott tovább az egyenes kieséses rendszerbe. Első helyen végzett a Jugend csapata, soraiban Rejtli Kornéllal, Meskó Márkkal, Meskó Erikkel, Kopfer Gáborral, Burka Balázzsal és Zsoldos Attilával. Második lett a Brooklyn együttese -Dihen Máté, Urbán Milán, Tóth Martin, Németh Szabolcs és Horváth Adrián,

harmadik pedig a Csak az 5 Sály nevű egység, vagyis Sály Károly, ifj. Sály Károly, Sály Péter, Sály Róbert és Sály Gábor.

A torna legjobb futballistájának Meskó Márkot választották, a gólkirály Sály Péter lett 15 góllal. A büntetőversenyt Dedics Alex nyerte.

A snapszerversenyen huszonhat fő indult, elsőlett Márkus László, második Bartik Dávid, harmadik Kovács János. Dartsban tizennégyen mérték össze tudásukat,Takács Zoltán vitte a prímet, második helyen Bertalan László, harmadikonKolozsváry-Benkő Balázs és Nagy Máté végzett

A gyerekeknek is kedveztek a szervezők, délután a Batthyány Lovas Bandériummal lehetett kocsikázni.

A Rába-parti programon tiszteletét tette Ferencz Csaba, az Egis Körmend kosárcsapatának kapitánya, akivel Németh Zsolt beszélgetett. Kiderült, hogy Fepu a bajnokság befejezése után pihent egy kicsit, de már munkába állt, igaz könnyített üzemmódban: a fiatalokkal jár be dobálni a sportcsarnokba. Hódol szenvedélyének, a kerékpározásnak is, de nem marad ki a nyári programok közül a kenuzás sem, egy túrát biztosan összehoz a Rábán öreg „harcostársával”, Tóth Norberttel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában