Új fejlemények

2023.06.20. 19:54

Hármas tragédia Répcelaknál: Horvátországba tartott nyaralni a lengyel család, a kislány túl van az életveszélyen

A lengyel internetes portálok is vezető hírben számoltak be a hétfőn, az M86-os gyorsforgalmi úton, Répcelaknál történt családi tragédiáról. Az életben maradt kislány támogatására gyűjtés indult.

Horváth László

Mint megírtuk, családi tragédia történt hétfőn reggel. Az M86-os autóúton egy lengyel rendszámú kamionnak ütközött egy ugyancsak lengyel rendszámú autó. A személyautóban négyen utaztak, két felnőtt - egy férfi és egy nő -, illetve egy 5 éves gyerek a helyszínen életét vesztette, egy 2 éves gyermek pedig életveszélyesen megsérült. A helyszínre két mentőhelikopter is érkezett, majd a 2 éves gyereket az egyik helikopter kórházba szállította.  

Kedden a ddwloclawek.pl helyi weboldal arról számolt be, hogy a baleset áldozata egy włocławeki család. A gyermek már túlvan az életveszélyen és várhatóan ezen a héten hazatérhet. 

Az elhunyt családja a magyarországi konzulátussal egyeztetve az ügyeket intézi. Egyelőre nem tudni, hogy Adrian, Adrianna és Bartek holttestét mikor szállítják Lengyelországba. 

A Kuyavi-Pomerániai Vajdaság lakói Horvátországba mentek nyaralni. A 31 éves férfi a Saniko Városi Gazdasági Vállalat sofőrje volt. A Super Express  című lap munkatársa felvette a kapcsolatot a céggel. Azt közölték vele, nem adnak tájékoztatást az ügyben, és nem kommentálják. Az azonban bizonyos, a járművek tükreire fekete szalagot kötöttek.  

- Azt az információt kaptuk, hogy a balesetben elhunytak városunk lakosai. Az eljárásnak megfelelően értesítettük erről az elhunyt családját – mondta ugyancsak a Super Expressnek Tomasz Tomaszewski főtörzsőrmester, a KMP włocławeki sajtóirodájának munkatársa. - Részvétünket fejezzük ki a gyászoló hozzátartozóknak – tette hozzá. 

Azt már tudni, hogy a balesetet túlélő 1,5 éves Asiararól az egyik szülő nővére és férje gondoskodik majd. 

A zrzutka.pl portálon már elérhetővé tették a lánynak szóló adománygyűjtést. 

- Adománygyűjtést indítok neki és szeretteinek, hogy legalább egy kis mértékben segítsek nekik ebben a nehéz időszakban ... Nem tehetünk mást. Szavakkal nem lehet kifejezni, amit el szeretnék mondani. Nincsenek vigasztaló szavak ... A baba elvesztette szeretett szüleit és testvérét. Megérdemli ezt a támogatást – olvasható az felhívásban.

Egykori rendőr mentette ki a 2 éves kicsit az égő autóból Rábakecölnél

– Üvegszilánkok mindenhol, hömpölygött a füst az égő autóból, de tudtam, ha ki bírom szedni az autóból valahogy egy levegővel a picit, esélyt kaphat az életre – osztotta meg a mindent eldöntő pillanatok részleteit Balogh Ferenc, aki éppen átutazóban volt az M86-oson, amikor hétfőn tragédia történt Rábakecölnél. A négytagú lengyel családból a szülők és a nagyobbik gyerek életét vesztette a tragikus balesetben az M86-oson - írta közben a kisalfold.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában