A közösség megtartó ereje

2023.06.24. 07:00

Juniálist tartott a Séi Egyházközség

Vasárnap délután szentmisével kezdődött a Séi Egyházközség juniálisa a templomkertben. Szép számban jelen voltak a helyi egyházközségből és a fíliákból is: a toronyi plébániáról, Bucsuból és Dozmatról is érkeztek hívek.

vaol.hu

Forrás: Toronyi Plébánia

Haller László plébános atya a szentbeszédében a közösségről, a közösség megtartó erejéről beszélt, legyen szó egyházközségi, családi, baráti, iskolai vagy munkahelyi közösségről - olvasható a Toronyi Plébánia közösségi oldalán.

A szentmisét követően mindenki felfrissülhetett, hiszen édes és sós sütemények, üdítők és italok várták a jelenlévőket.

A juniális programja helytörténeti előadással folytatódott: Sörös István, tanár, helytörténész, egyházközségi képviselő a Szent Kereszt felmagasztalása templom történetéről beszélt, illetve Sé korábbi egyháztörténeti vonatkozásait is megismerhette a hallgatóság egészen a mai napig. Az előadás után totót tölthettek ki a résztvevők, amelynek témája egyrészt az előadás volt, másrészt további érdekességeket tudhattak meg a résztvevők egyházközségünk életéről. Egy telitalálatos szelvény született, de sokaknak lett 13, 12 vagy 11 találata.

A juniális teret adott a kötetlen beszélgetéseknek, de a nagy nevetéseknek is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában