Zenei kalandozás

2023.06.25. 15:51

Komolyzene a csepregi erdőben

Csepreg Szent Hubertusz tiszteletére tartottak túrát, zenei kalandozást. A Rumi-házi pihenőnél a Szombathelyi Kürt Együttes, valamint a férfi dalkör zenélt, énekelt, a résztvevőket finom borok is várták.

HL

Fotó: HL

Lassan a végéhez közeledik Csepregen a tavaly nyáron elindult zenei kalandozások rendezvénysorozat. A programok szervezését Ziembicki Erzsébet, a művelődési ház akkori vezetője kezdte el, a „stafétát” a jelenlegi igazgató Nagyné Polgár Katalin vette át. 

Az elmúlt szombaton a könnyed családi túrával folytatódott a zenei kalandozássorozat. A kirándulás kezdőpontja a Hanga kapu, a vége pedig a tilos-erdei Rumi-ház volt. A Szombathelyi Kürt Együttessel itt tartották meg a Szent Hubertusz kürt misét. Majd fellépett a férfi dalkör is. A részvevőket ételkóstoló, finom borok és szörpök, levendula várta. A gyerekek az erdei tornapályán játékos feladatokat oldhattak meg. 

A Tilos-erdőben lévő házban Rumi László, erdész-vadász lakott egykoron. A rövid itt tartózkodás után az 1960-as években költöztek el. Az épület a Vas Népe alkotóháza is volt, a ház idő közben az önkormányzat tulajdona lett. A közelmúltban pedig teljesen felújították. Ezzel pedig tovább bővült a helyi turisztikai kínálat, hiszen a túrázóknak, bakancsos turistáknak ideális hely az erdei lak. A komolyzene népszerűsítése mellett erre a lehetőségre is felhívták a figyelmet a szervezők. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában