Kirándulás

2023.06.26. 10:43

Óriási érdeklődés mellett zajlott a Kőszegi Csillagok éjszakai teljesítménytúra

Három távon – 5, 10 és 20 kilométeren – is próbára tehették kitartásukat a túrázni vágyók szombaton a Kőszegi-hegységben. A 6. Kőszegi Csillagok éjszakai teljesítménytúrákat szervezte meg a Vasi Vándorok Sportegyesület 360 résztvevővel, gyönyörű kirándulóidőben.

Tóth Kata

Forrás: VN/Vasi Vándorok

Gombos Zoltán, az egyesület alelnöke osztotta meg élményeiket:– Akik az 5 kilométeres távot teljesítették, elhagyva a várost feljutottak a Kálváriához, a Trianoni-kereszthez, a Szulejmán-kilátóról láthatták a kivilágított várost, majd visszaérkeztek. A tíz kilométeren indulók a Pintér-tető felé vették az irányt, utána az Óház-kilátóhoz – az útvonalakat úgy rajzoltuk meg, hogy minél több éjszakai kilátópont legyen. 

Az Óház-tetőn harapnivalóval vártuk a túrázókat – a 20 kilométeren túrázók csak visszafelé érintették ezt a pontot, de ők is részt vettek a zsíroskenyér-partiban. A „tízesek”, köztük gyerekek is, a Szabó-hegyen ereszkedtek le, szentjánosbogarak kísérték az útjukat. A húszasok kimentek a városból, a Hegyalján a Pogányok, Cák, Velem útvonalon, fel a Szent Vidre, a Hörmann-forrásig, ahol jól megérdemelt csokit, izotóniás italt fogyasztottak. Utána végighaladtak a Kendig-gerincen. Balra nézve a kivilágított elcsatolt területeket, jobbra a Magyarországhoz tartozókat láthatták.

Velemig „sima” szalagozást használtak a szervezők, onnantól végig foszforeszkáló világító szalagot, nehogy eltévedjenek a résztvevők. Felnőttek, szeniorok és gyerekek is teljesítették a különböző távokat, Vasból, Budapestről, sőt Békéscsabáról is érkeztek kimondottan a túra kedvéért. A Jurisics térről rajtolt, és oda érkezett vissza a mezőny – a szervezők éjjel egykor zárták a célt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában